ورود به بازارکار برنامه نویسی- قسمت اول
همانطور که می دانید امروزه یکی از شغل های پر طرفدار و محبوب در سرار دنیا، شغل برنامه نویسی هست. دلیل آن هم واضح است، روز به روز کسب و کارهای مختلف بر روی بستر اینترنت قرار میگیرند و در کنار این اتفاق، نیاز جامعه برای شغل برنامه نویسی هر روز در حال افزایش می باشد.
شغل برنامه نویسی در کنار شغل های دیگر ، درآمد بهتری دارد و همچنین فضا برای رشد و جابجا شدن در این شغل به نسبت شغل های دیگر خیلی بهتر و بالا تر می باشد. یک برنامه نویس آفر های خیلی بیشتر را به نسبت شغل های دیگر دارد.
همچنین به عنوان یک برنامه نویس، شما همیشه ملزم به کارکردن در یک شرکت نیستید و میتوانید به صورت فریلنسری در هر کجاو با هر موقعیتی که مورد دلخواه شما مشغول به کار شوید و کسب درآمد کنید، به علاوه اینکه با دانش برنامه نویسی شما خیلی راحت تر می توانید اقدام به شروع یک بیزینس شخص کنید و با سرمایه خیلی کم یا حتی بدون هیچ سرمایه مالی می توانید کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید.
در این مقاله میخواهیم در مورد اینکه شما چطور میتوانید از وضعیت فعلی که هستید وارد بازار کار شوید و چه کارهایی باید انجام دهید. در این مقاله ما هدف اصلی را بر این اصل گذاشته ایم که روحیه و اعتماد بنفس لازم را به شما بدهیم تا خودتان را آماده کنید برای ورود برای بازار کار، پس اگر آماده هستید تا به عنوان یک برنامه نویس وارد بازار کار شوید، با ما همراه باشید.
چرا به عنوان یک دانشجوی نرم افزار یا فارغ التحصیل همچنان بیکارید ؟
درصد خیلی کمی از دانشجویان رشته های نرم افزار و یا کامپیوتر، وارد بازار برنامه نویسی می شوند و درصد بالایی از فارغ التحصیلان این رشته جذب مشاغل دیگر می شوند، به نظر شما دلیل این اتفاق چیست ؟
یکی از اصلی ترین دلایل که باعث می شود تعداد کمی از دانشجویان رشته های نرم افزار برنامه نویس شوند، اساتیدی هستند که در ترم های اول، درس های برنامه نویسی را تدریس میکنند، بله درست خواندید، استاید باعث این اتفاق هستند. و اما چرا و چطور ؟ در ادامه در مورد این صحبت خواهیم کرد.
در ترم های اول که دانشجویان وارد دانشگاه می شوند، درصد خیلی از دانشجویان از قبل با مفاهیم کامپیوتر و یا برنامه نویسی آشنا هستند، و اساتیدی که درس برنامه نویسی را تدریس میکنند ، از دانشجویان مسائلی را میخواهند حل کنند که بیشتر مسائل رایاضی و یا فکر هستند تا برنامه نویسی. برای مثال مسائلی مانند فاکتوریل و …
واقعیت امر این است که در بازار کار از شما چاپ اعداد اول و یا بزرگرتین مقسوم علیه و … را نمی خواهند.
بیشتر مواقع چون دانشجو ها نمی توانند این تمرین های را در زمان مورد نیاز حل کنند، فکر میکنند که آنها برای برنامه نویسی ساخته نشده اند و برنامه نویسی کار آنها نیست.
حل تمرین هایی که در ترم های اول از دانشجو ها خواسته می شود، نیازمند زمان و آشنایی هست که در طول زمان اتفاق می افتد.
در طول دوره دانشگاه، به شما یاد نخواهند داد که یک برنامه تجاری چگونه ساخته می شود، به ندرت خواهید دید که استادی نحوه کار با پایگاه داده را توضیح بدهد، اکثر درس های برنامه نویسی یا محدود به نکات کنکوری می شوند یا یکسری مسائل که باید آنها را داخل یک محیط کنسول (سیاه) انجام شود.
چندین درس برنامه نویسی پاس کرده ام ولی هنوز نمیتوانیم یک برنامه ساده بنویسم، چرا ؟
دلیل این امر واضح است، همانطور که گفتیم خواسته های بازار کار با مواردی که در دانشگاه ها تدریس می شود، کاملا متفاوت است و شما بعد زا فارغ التحصیلی و یا کنار درس های برنامه نویس که در دانشگاه ارائه می شوند، باید نحوه برنامه نویسی مورد نیاز بازار کار را یاد بگیرید.
در دانشگاه های بیشتر سینتکس (syntax) های یک زبان برنامه نویسی تدریس می شود(بیشتر مواقع خود استاد هم بلد نیست) ولی مباحثی که برای بازار کار مهم است، تحلیل یک نرم افزار، طراحی پایگاه داده و نحوه کار با پایگاه داده مهم است.
خیلی کم اتفاق می افتد در شرکت های نرم افزاری ، به عنوان یک برنامه نویس از شما بخواهند که یک مسئله چاپ اعداد اول را بنویسید، این مسائل صرفا جهت یادگیری یا ساختار دستوری یک زبان برنامه نویسی هستند.
نا امید نشوید
اگر سر کلاس های دانشگاه اصلا موفق نشدید حتی یکی از تمرین های درس برنامه نویسی را خودتان انجام دهید و همیشه خودتان را پشت یکی از دانشجویان که یکمی در حل مسائل توانا تر بوده مخفی کرده اید، دلیل نمی شود که شما نمی توانید برنامه نویس شوید، باز هم صرفا جهت امیدواری ، بدانید که برنامه نویسی بازار کار با برنامه نویسی دانشگاه زمین تا آسمان فرق دارد.
من حتی نتوانستم پروژه پایانی دوره … را خودم بنویسم با چه امیدی … ؟
دلیل اینکه شما نتوانستید پروژه پایانی دوره کاردانی و یا کارشناسی را خودتان انجام دهید این است که شما در ترم های اول چون نتوانستید چند تا مسئه ریاضی را خودتان با کد نویسی انجام دهید ، فکر کردید که برنامه نویسی کار سختی هست و همان طرز فکر و باور غلط باعث شده که شما خودتان را ضعیف ببینید و باور کنید که برای برنامه نویسی هیچ توانایی ندارید. واقعا برنامه نویسی خیلی خیلی راحت تر از آن چیزی است که شما فکر میکنید، در طی یک یکسری مقالات ، سعی میکنیم شما را برنامه نویس کنیم و وارد بازار کار برنامه نویسی شوید، فقط شما باید این قول را به ما و خودتان بدهید که قدم به قدم با ما همراه باشید و نا امید نشوید.
این سری از مقالات تا زمان ورود شما به بازار کار ادامه دارد…
دیدگاهتان را بنویسید